Tidningsutdelare

Var man än är på väg på morgonen så träffar man på tidningsutdelare. Innan gratistidningarnas tid så var det ett angenämt möte. En person delade ut en tidning som denne brann för, t.ex. fokus, PC-nytt, etc. Man tackade artigt och läste deras tidning och lärde sig något nytt. 

Idag är det helt nya regler. "Gratistidningarna" är här. De lever av annonser och får mer inkomster desto fler tidningar som läses. Därför hugger dessa tidningsutdelare som pirayor efter föda. De slänger sig fram och vrålar något av följande alternativ:

- Puuuuunkt SSSS EEEE!
- Ciiiityyyy!
- Meeeetroooo!

Man känner sig nästan på våldtagen när de smeker ens kropp med sina tidningar när man går förbi. "Ska du inte ha en tidning?", frågar de med en falskt klingande vänlig ton. Efter ett tag märker man tidningsutdelare som gör allt för att stå ut ur mängden. En kille på T-centralen i Sthlm slår sin Punkt SE på benet så det smäller. Det gör att folk reagerar med att titta dit. Ibland kör han "loopar" med tidningen, där han har tidningen i handen och kastar armen uppifrån och ner samtidigt som han säger "Woooosshhhh". Vad tror han att han ska få för reaktion?

- WOW, mamma såg du killen som slog sin tidning på benet? Så jävla cool!, säger en liten pojke.
- Såg du loopen, Markus? Markus såg du loopen frågar jag? Svara Markus!, säger hans mamma.
- Ja, WOW. Riktigt coolt, jag vill också bli en tidningsutdelare när jag blir stor, säger Markus.

En dag ska jag ta en Metro och gå fram till denna killen och kasta min arm upp och ner och skrika "WOOOSSSHHH". Jag tar min andra hand runt hans nacke samtidigt som jag slår honom, med en stenhårt piskande sving, i ansiktet med Metron och skriker:

-Meeeetroooo! Ska du ha en Meeeetroooo?

Sen går jag därifrån med ryggen rak och värdigheten i behåll...


//Hinnka

Kommentarer
Postat av: erika

hahaha, din blogg är askul! och så sann!

2008-04-02 @ 20:04:47
URL: http://erikajuh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0